2014.07.14.
16:15

Írta: mamabig

11,5

Még csak mi értjük a Matyónyelvet, de az biztos, hogy nagyon erősen próbálkozik már kifejezni magát verbálisan. 

Mostani szókészlet: váuvá = kutya (és még legalább 8-10 más állat is váuvá); fffúúúú = ventillátor, forró étel, szél; áppá = apa (de még nagyon ritkán halljuk tőle); bábá és változatai: bábá = baba, babbá = labda, báppá = lámpa; buhh = busz, trolibusz; bummbu = autó, esetleg izé (meghatározhatatlan dolgokra is mondja, egyelőre kineveztem töltelékszónak); phuff = fal (értsd: a falba csúnyán be lehet ütni a fejed, nagyot puffan akkor... ). 

Továbbá néha több mint gyanús, hogy túl szépen mondja a Nemm-et ahhoz, hogy halandzsa legyen. Ma pedig mintha engem hívott volna a kiságyból, mikor beszorult a lába (ami mostanság mindennapos), azt kiabálta sírva, hogy Ámmáááá. 

Be tudja azonosítani magát, a "Hol van a baba/Donát" kérdésekre füligvigyorral mutogat a mellkasára. 

Halnyelven is beszél már, ha kedve van, szépen tátog, mint a halak. 

Néha táncolgat is manapság, asztalba kapaszkodva rogyasztgatja a lábát, közben fülig ér a szája. A zenélő helikopterre  pedig a fejét ingatja. 

Extázisba kerül mostanság a saját integetésétől, egyre vadabbul hadonászik a kezével, közben nevetve visong. 

Kapaszkodás nélkül ácsorog már, de még csak rövid ideig, kb fél perc a rekordja. 

11 és fél hónapos, elkezdett építeni is a játékaival, nemcsak rombolni tud már. A színes karikákat lelkesen ráhúzza a rúdra, a formaillesztő játékot is próbálgatja egyelőre segítséggel, de egyre ügyesebben, és a csészetorony sem csak felborulni tud már, miután anya felépítette, hanem Don is elkezdte egymásra rakosgatni őket. A labdát is imádja, gurítgatja maga előtt, ha kérem, felém is dobja/gurítja. 

Megvolt az első "komoly" sebesülés - a lavórban utaztattam, majd hagytam, hadd játsszon még benne, de hamar ki akart kászálódni belőle, de nagyot esett arcra, és kicsattant az alsó ajka, vérzett is. De még mindig kemény a kisfickó, hamar lenyugodott, csak kissé nyafogósabb volt, mikor válogatott tárgyakat dugdosott a fájó szájába aznap. 

5 napot volt nálunk apum, nagyon imádták egymást - strandoltunk Leányfalun, kirándultunk Vácra, nagyokat mókáztunk együtt, keresztanyjával is. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apromaki.blog.hu/api/trackback/id/tr686507889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása