2015.03.30.
17:04

Írta: mamabig

Mondatkezdemények, mantrák

Az utolsó falat banánt már nem kérte, ezt előbb egy fejrázással jelezte, majd mikor már rég lecsúszott az anyja torkán, átgondolta a közlendőjét, megfontoltan közölte: Inkább nem. Inkább nem. 

Általában mindig valami telitalálat szituban kezdi el mondogatni az új kedvencet: Az a baj. Ennyit, hogy azabaj. Egymás után legalább háromszor, mindig más szótagra téve a hangsúlyt, néhol énekelve. 

További aktuális kedvenc szavak, kifejezések:

kanyarodik, kanyarodott - ehhez kis hatásszünettel (vagy kérdésre) már hozzá szokta tenni, hogy teherautó, vagy busz, vagy moci. 

legurult (a csúszdán legurított játékautók tudniillik), kérdésre folytatja, hogy versenyautó, esetleg teherautó; butaság, elesett, nem szabad, nyalogatta, fúrnak, kalapálnak, köszöjom, zimmezum, Uki, Babóca, beütötted, beakadt (kezed, v jábad)

dumagép: titkos anya-fia párbeszédünk: - Dummagéép! - Ki az a Dumagép? - Emberke! - Ki az az emberke? - Matyó! - Ki az a Matyó? - Emberke! - Na de hogy hívnak? - Téged! - Igen, hogy hívnak téged? - Donát! 

Épp valami rosszalkodás közepén van, majd észreveszi, hogy rajta lett kapva, rögvest nekünk szegezi a kérdést: - Mit csinálsz?! (ugyanezen forgatókönyvre működik a Hová mész? is, mikor nem jóváhagyott irányba indul el...)

Reggelente már az anyázás-apázás előtt az ágyban is dumálgat, ma reggel pl elefántot emlegetett, de sokszor a kanyarodik az első hangos gondolata reggel, esetleg a kukásautó. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apromaki.blog.hu/api/trackback/id/tr147320468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása