2014.06.02.
11:32

Írta: mamabig

Lázas aprómaki - 10 hónapos

2014-05-31_19_19_31_1401701536.jpg_1600x1200

Belvárosi fesztivált terveztünk hétvégére családostul, láz, izgulás, hűtőfürdőzés, ápolgatás lett belőle. Nagyon el volt szontyolodva a picurka, bár ő nem az a típus, aki néma levertségben fekdécsel jobbra-balra - szerencsére. Erőteljes hangon jelzi, hogy bajok vannak, nem érzi jól magát. Pénteken nagyon rossz éjszakánk volt, sokszor ébredt, de akkor még nem tudtuk az okát. Másnap reggel szopi közben éreztem, hogy forrót szuszog, bár előtte már az apja is gyanakodott, hogy meleg a feje. Az tűnt még fel, hogy a fekvő helyzetbe lerakott gyermek most percekig úgy marad, és úgy nézegeti a játékokat. Nem perdül azonnal hasra, nem kezd mászni, felállni, nem kurjongat. 38,7 fokot mértünk, rögtön konzultáltam a dokival, mondta, hogy tudja h az első alkalom mindig sokkhatás, de ne aggódjak (lesz még ilyen úgyis). Ha más tünet nincs, akkor csak annyi a dolog, hogy levigyük a lázát. Van kúp, használjam. Mármint a gyerekbe bele. Ha újra felmegy, váltogassam más lázcsillapító vénymentes szirupokkal. Ha 39 fölé megy, akkor pedig hűtőfürdő. 

Kétszer ment 39 fölé, kétszer 15 percet töltöttünk a fürdőben válogatott produkciókat bevetve (mondókázás, éneklés, rituális lázűző tánc, labda, Rudolf szarvas is előjött), hogy felvidítsuk a 32 fokos "jéghideg" vízben fázó és bömbölő kisbeteget. A mellékelt ábra a fürdés utáni állapotot mutatja - az öltözésig már nem tudtunk eljutni, annyira kimerítette a lázaskodás. 

Az anyját pedig az idegkimerültség veszélyeztette, mert az egyik lázas alvás közben beriasztott a légzésfigyelő - az ajtót feltépve robogtam be a szobába, Matyóka addigra már ébren volt, ha a sípolásra nem kelt volna fel, az én pánikberohanásomra biztosan. A nagy idegességtől remegve még a lázát sem tudtam megmérni, pedig volt sajnos. 

Vasárnapra a láz csökkent, viszont egész délután nagyon nyűgös volt. Egész hétvégén, sőt már előtte pár nappal is rengeteget nyáladzott, napi 3-4 textil nyálfogót fogyasztott el. Vasárnap éjjel pedig többször felébredt, olyan kétségbeesett ordítással fájlalva az ínyét, mint még sosem. És még azt mondják, az első hat fog a legnehezebb. Hát neki a hetedik. Fájdalomcsillapítóval tudott csak visszaaludni, én pedig arra gyanakszom, hogy a láza is emiatt lehetett. 

Legutóbb ruhástul mértem a súlyát, akkor már 9,1 kg volt. Mint írtam, már 6 foga van. Nagyon jó az étvágya (amikor nem lázas), egész nagy adag főzeléket eszik, egész banánokat is legyűr már, és este is kap főzeléket. Általában az éjszakák is elég jók mostanában, 2 ébredés, gyors visszaalvás. Sokat nevetgélünk együtt, a hunyorgós majomkodást tökélyre fejlesztette, nagyra tátott szájjal hunyorog mostanában, úgy majomkodik - pontosan tudja már, hogy erre mindig nagy nevetés a válasz. Gyönyörűen és tök lazán mászik le egyedül a kanapéról már úgy három hete (annyira laza, hogy azért egyszer-egyszer fejest is akar ugrani, anya legtöbbször elkapja...).

Megvolt az első strandolás is, május végén. Imádta, csak úgy szelte a habokat a szuper kis babaúszógumijában. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apromaki.blog.hu/api/trackback/id/tr946259048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása