2014.06.22.
23:08

Írta: mamabig

Legújabb elsők (május-június)

  • június 10-én először aludta át az éjszakát - 8 után fektettük, és reggel 6-ig húzta, sőt egy szopi után még visszaaludt majdnem 8-ig (már előtte is néhányszor előfordult, hogy 4-ig aludt, már az is felbecsülhetetlen volt). Note: ez azóta még nem ismétlődött meg, egyszer 5-ig bírta a héten, ekkor járt hozzá a legközelebb.
  • május végétől fokozatosan rájött az integetés lényegére, néha csak céltalanul gyakorolgatta, akár volt közönsége, akár nem. Minden reggel kint lógunk az ablakban, hogy elköszönjünk apától, de eddig csak én csápoltam, Matyókám mindig csak jelentős késéssel követte a példámat, amikor Dzs már nem láthatta. De tegnap, mikor Zsu ment el tőlünk, határozottan összekötötte az integetést a búcsúzással, végig kalimpált a kis kezével, ahogy az új barátnője távolodott a folyosón, én meg jól elérzékenyültem
  • június elején meglett a gyümölcse, hogy hosszú hetek óta tapsolgatok neki mondókázva, végre ő is kedvet kapott, hogy összecsapkodja a kezeit
  • 2-3 hete hirtelen nagy változás állt be az idegenekkel való viszonyában, sokkal barátkozóbb. A pénztáros nők gügyögő rajongására eddig csak gyanakvó méricskélés volt a reakció, mostanra már vadul vigyorog rájuk is, és szinte bárkire, aki érdeklődést mutat iránta. 
  • ma esti meglepiként rittyentett a fürdővízbe pár barna csomagocskát. Tegnap este nekem jutott a meglepi, fürdés utáni pelenkamentes ágyban pucérkodásért 11 hónap alatt először fizettem meg - jókora, letakart pisifolton tölthettem az éjszakát.
  • van néhány gyakran hajtogatott szava, az egyik a "bávvá", ami nem kizárt, hogy vau-vau akar lenni, de az biztos, hogy ő már konkrét jelentéssel használja, a kedvenc mondókáskönyvében mindig ugyanannál a két oldalnál jelenti ki, hogy bávvá, és véletlenül kutya (is) van azokon az oldalakon. Ez csak azért érthetetlen számomra, mert elég ritkán mondjuk a kutyákra, h vauvau, Grizzlit is legtöbbször nevén nevezzük, vagy kutyusnak. Ezen kívül többször mondta már, hogy áppá, és mivel kizárólag Dzs jelenlétében hangzott el, kezdem azt hinni, h tényleg apát jelent. 
  • mostanában egyre több dologgal érzékenyít el, elkezdett a nyakunkba csimpaszkodni, sokszor érdek nélkül (nem azért, hogy felvegyük), ez már igazi ölelkezés, imádom! Nagyon cuki az éneklős magas hangja is, amit szintén pár hete gyakorol, legtöbbször dádáááádá szótagokat ismételve. 
  • elkezdtük a HA tápszert három napja, elérkeztünk oda, hogy úgy érzem, nem elég már a tej, de még mindig napi 4szer szopik.
  • Enci és Mariann libákkal töltöttem az első olyan esti kimenőmet, amikor Dzs fektette le egyedül Matyót. Gond nélkül vették az akadályt, nagyon büszke voltam. És persze szuper volt az este is. 
  • egyre több dolgot felismer. Amikor kimondjuk a nevüket, határozottan odanéz. Anya, apa, kutyus (Grizzli), hinta, lámpa, óra, labda stb. 
  • néhány hete imád mutogatni a mutató ujjával. Sokáig csak úgy találomra mutogatott szinte céltalanul, csak azért, mert tetszett neki, hogy mutogathat. De most már határozottan rámutat a megkívánt dolgokra, sokszor követelő hangeffektekkel fűszerezve. point.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apromaki.blog.hu/api/trackback/id/tr906403115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása