2014.09.09.
13:27

Írta: mamabig

13 hónap

Jár a gyermek, nagyjából szülinapja után 2 héttel kezdett el lépegetni, mostanra pedig már majdnem maratonokat fut, de legalábbis a folyosón már végig tud jönni az ajtónkig. Illetve most már kezd a kétlábon járás lenni az elsődleges közlekedés. Nagyfiam. 

Szókészlet a teljesség igényével: lámpa, hinta, baba, apa, hapci, busz, párna, papucs, cipő, cica, hajcsat, telefon, tedd le, béka, virág, labda, nem-nem (bem-bem), prokudent (keresztmama okossága), táska, sárkány, banán, kifli, gomb, pupu, csúszda, galamb

Hangokkal beazonosított állatok: kutya, egér, kacsa, malac, boci, maci, hal, kígyó, ló, oroszlán, majom

Rámutatással beazonosított testrészek: fej, szem, száj, orr, fül, pocak, kéz, láb

Ma először nem aludt délelőtt (7 órai ébredés után). Játszóterezés után hazajöttünk 11 körül, megpróbáltam letenni, de 11.45-kor sem aludt - akkor kivettem, megetettem nagy adag főzelékkel, és visszatettem. Lassan másfél órája alszik, most épp nagyon szorítok annak, hogy még húzzon rá, és estig kibírja újabb alvás nélkül. 

Két hete nem szopik. Egyre kevesebb lelkesedéssel fogadta el már, és akkor is félgőzzel evett ciciből, majd követelte a tápszert. A balatoni nyárbúcsúztató hétvégénken döntöttem el, hogy akkor ezennel lezártuk a szopi-fejezetet. Egyetlen szava sem volt a döntés ellen, ezt nevezik békés leválásnak azt hiszem. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apromaki.blog.hu/api/trackback/id/tr936683115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása